VIVACOM Отбор на месеца: „Lion Pride“

0

Име: „Lion Pride

Дом парк: София, Западен парк

Капитан: Симеон Велков

Брой участия: 9

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Основателят на отбора е Боян Лефтеров и съответно той даде името му. Историята е интересна. Когато Боян постъпва в спортната школа на ЦСКА му дават прозвището „Лъвът”, защото сержантът в отделението не можел да произнаесе фамилията му правилно и вместо Лефтеров  казвал Лъвтеров. Освен това, както самият Боян признава е хъркал като лъв и нямал нищо против новото си име, защото така или иначе се възхищавал на едрите котки заради тяхната съобразителност, бързина и сила –качества, които трябва да развие и всеки атлет. По подобие на лъвовете, които изграждат социални общества наречени прайдове от там идва и името на отбора – „лъвовият прайд”.

Разкажете нещо за отбора? На 25.11.2016г Боян дебютира на 5kmrun с отбора на „Гладиаторите на Механджийски”, но гладиаторската клетка е тясна за лъвския му дух. В разговор с Венелин Стефанов („Белия Вожд“) – негов набор и великолепен бегач на средни разстояния – 800м. – около 1′ . 50″ – става ясно,  че има дъщеря, която се казва Силвия и тя бяга в Южния парк. През януари 2017 опитва да събере бивши легенди от маратона като  Станимир Ненов, Васил Лечев и Милка Михайлова та заедно със Силвия да направят силен отбор, но не се получава. Останалите съотборници – Мартин Недялков, Лъчезар Христов и Александър Димов се намират в Южния парк на съботните петкилометрови бягания. През февруари 2017 отборът Lion Pride дебютира с победа. През юни 2017 се присъединявам и аз, а Ива Петрова допълва силния ни отбор през август същата година. Принципът, на който е изграден отбора е „Един за всички и всички за един”.

Ето малко информация за всеки от нас:

Боян Лефтеров –  е заслужил майстор на спорта по лека атлетика, част от легендарното поколение атлети заедно с националния рекорьор на 5км – Евгени Игнатов (13:13) . По професия геодезист, в момента работи в Медицински център София.  Отглежда пчели като хоби. Личен резултат на 5kmRun – 17: 52, а иначе в миналото 5км – 14:13, 10км 30:06 и маратон 02:24:58. Сега тренира два до четири пъти седмично. Обикновено един ден крос, а втори ден фартлек. Казва, че най – добре тренира в Южния парк на трасето на 5кмRun в компанията на по – младите.

Силвия Стефанова  обича да бяга откакто се помни, тренира пет до шест пъти седмично с личен резултат на 5км 19:45

Ива Петрова е авиационен инженер с личен резултат на 5км 19:28

Лъчезар Христов е химик, преподавател във Факултета по химия и фармация на Софийския университет. Личен резултат на 5кмrun 19:13

Александър Димов – е инженер по телекомуникации заемаш поста технически директор в средна по големина фирма. Личен резултат на 5км 18:12; маратон 02:56:01; Трявна  ултра 141km с 5800 D+ 19:13:00

Мартин Недялков  е бакалавър по неорганична химия и учител по химия и опазване на околната среда.  Лично постижение на 400 м 56.0 сек. Лично постижение на 5kmrun – 17:04 мин. Тренира шест пъти в седмицата.

Симеон Велков е инженер по телекомуникации. Лично постижение на 5кмrun 17:05, маратон 42.2км 02:50:30, 10.1км 00:38:12

Какво ви харесва в Отборното бягане? Бягането е индивидуален спорт, но отборът е по-голям от сумата на отделните му членове, защото ни дава възможност да принадлежим към общност, която има една цел – властването ни в Южния парк събота сутрин като урбанизирана лъвска банда. J  Освен това отборът е създаден и с един скрит мотив – възрастните представители да дадат опита си на по-младите, за да се научат да оцеляват в „саваната”. Тази идея е въплатена и в логото на отбора – възрастен лъв и лъвица заедно с малките им.

Какво друго бихте искали да се  случва на Отборното бягане? Нямаме предложения към момента.

Какво прави отборът извън 5kmrun? Имаме група в Messanger, където обсъждаме физическата форма на всеки и възможността за участие в предстоящо отборно бягане, една своеобразна проверка на състава. След бягането дискутираме представянето си и набелязваме точки за подобрение следващия път.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? На октомврийското отборно бягане навих съседа ми, който бе дошъл от Канада за две седмици да дойде да бяга 5км след като разбрах, че обича да тича. Разбрахме се да тръгнем в 08:30, но той се забави и потеглихме за Южния парк 10мин преди старта. Точно в 09:00 минаваме покрай фонтана, аз се изстрелвам, а съседът го оставих да паркира. Бегом 200м на спринт и виждам огромно облекчение у съотборниците ми при появата ми. Обичам да закъснявам преди бягане, защото така вдигам адреналина си, което подобрява беговите резултати. Понеже изправям на нокти съотборниците ми е основание поне на отборните да не го правя и съм обещал да съм на старта поне десет мнути по-рано за отборната проверка.

Благодарим на отбора за това интервю, нови успехи и множете прайда 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР