VIVACOM Отбор на месеца: „Beerunning Bastards“

0

Име: „Beerunning Bastards

Дом парк: Бургас

Капитан: Илия Василев

Брой участия: 2

Отговорите на отбора, подготви: Антон Пенчев

Как ви хрумна идеята за името на отбора? Ние сме си „бирени копелета“, бирата ни събра, всички членове са големи фенове на бирата, идеята да добавим и едно running беше на Илия.

Разкажи нещо за отбора? Създадохме отбора на шега, докато пиехме бира в един бар. Идеята беше  да покажем на другите участници в 5kmrun, че можем да направим отбор от любители на бирата, който да се представя достойно и след всяко бягане да завършва с бира в ръка. Част от членовете не бяха участвали в предишни организирани бягания а някои от тях за първи път се сблъскаха с тази дистанция. Въпреки това, за кратко време съботните бягания се превърнаха в любимо занимание а 5кмрън се оказа нашето стъпало за участия в маратони и ултрамаратони.

Илия – най-бързият, обикновено той отваря бирите и ни чака на финала. Купонджия, веселяк и винаги подготвен за критична ситуация. Другото му хоби са народните танци.

Аспарух е най-бързият учител по английски език, който ние познаваме. Много точен и постоянен, трябва да се случи нещо сериозно за да пропусне бягане.

Антон – любител на добрата храна и напитки, обича да пътува и да се забавлява с приятели. От скоро луд по бягането, колоезденето и плуването.

Посланник на качествената бира и привърженик на споделената такава.

Васко е Балкански шампион и  легенда в бягането, той е и най-добрият ни бегач и нашият вдъхновител. Все още са малко хората, които го изпреварват. Страхотен човек.

Евелина – е нашият шампион, обикновенно тя обира медалите. Постави ли си някаква цел, прави всичко необходимо да я постигне. В тренировките и в бяганията се раздава на 100%.

Катя – Обича да предизвиква себе си, поставяйки се в ситуации, извън зоната си на комфорт и невероятното усещане от победата на аз-ът над страха и липсата на увереност. Бягането и дава точно това. Започва като хоби преди няколко месеца, а вече е стил на живот. А най-хубавото е, че бягането (благодарение на 5km run) се превръща в социална активност, в която комуникираш, помагаш, създаваш екип, заживяваш.

Какво ви харесва в Отборното бягане? Харесва ни това, че отбора се разраства със страхотни темпове, създаваме добри приятелства и контакти и заедно се радваме на свободното си време. А и мисълта, че има с кого да пиеш по бира на финала подобрява значително времената ни. Това се превърна и в наша традиция, заслужена награда след добро бягане.

Какво друго бихте искали да се  случва на Отборното бягане? Очакваме отборна бирена миля, ще стане страхотно събитие. Може би и едно национално състезание с отборите от всички градове провеждащи 5кмрън.

Какво прави отборът извън 5kmrun? Тренираме заедно. Участваме в маратони и ултрамаратони, обикаляме прекрасната ни страна и се радваме на изминалото време заедно. Превърнахме се в спортно-бирени дружки, събираме се и обсъждаме постигнатото, поставяме си нови цели, взаимно се мотивираме и привличаме нови хора в редиците ни . Най-забавното е че винаги сме с бира в ръка и истински се забавляваме.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора? Последното ни отборно участие на нощното бягане през Септември. Тогава участие взе и силен отбор от Варна, който беше решил да победи в Бургас…Ние отидохме да бягаме в дъждовната вечер след яко празнуване на Октобърфест и въпреки това станахме първи… и ние не разбрахме как 🙂

Можеш ли да опишеш всеки един от съотборниците си с по една дума?

Илия – Безразборния

Аспарух – Фурията

Васил – Легендата

Евелина – Буболина

Катя – Свежарката

Благодарим за достойното представне на отбора, оставаме с полжелания за повече усмивки и … бира 🙂

5kmrun

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР