NN Running Team с победа на маратона в Берлин

0

Елиуд Кипчоге от NN Running Team триумфира на маратона в немската столица с впечатляващото време от 2:03:32. Кенийският бегач Елиуд Кипчоге победи етиопеца Гуйе Адола в състезание, което много специалисти определиха като „маратона на века“.

Въпреки лошите климатични условия, Кипчоге и Адола направиха зрелищна битка за първото място, която се реши в последните метри.

Ниските температури, дъждът и високата влажност все пак дадоха своето отражение и освен пречка за поставяне на нов световен рекорд, станаха и предпоставка за контузиите на двама от водещите претенденти за титлата, Кенениса Бекеле и Уилсън Кипсанг, също от NN Running Team.

Разочарован от ранното си отпадане, Бекеле заяви, че гледа напред и ще се фокусира върху успешното си представяне през сезон 2018.

„Не очаквах някой друг, освен Бекеле и Кипсанг да финишира с мен, но това е спортът и съм щастлив, че Адола направи такова страхотно състезание“, сподели триумфиралият Кипчоге за развоя на маратона.

Гидеон Кипкетер, друг бегач от NN Running Team, изигра важна роля за триумфа на Елиуд. Освен, че задаваше добро темпо по трасето, по-късно Кипкетер си заслужи и овациите на публиката, след като при изоставане от първата група помогна на отказващия се Бекеле да продължи няколко километра повече.

Следете NN Running Team в Twitter, Facebook, Instagram, или Youtube, за да сте в течение с всички предстоящи събития.

Share.

НАПИШИ КОМЕНТАР