NN Running Team е жаден за още успехи

0

Първият професионален отбор по бягане в света, NN Running Team, стартира с челни позиции на маратоните от тазгодишния спортен сезон от дебютирането си през месец април до днес. След маратона в Берлин, останаха 4 основни и важни състезания, в които отборът на NN ще вземе участие и ще се бори за постигането на отлични резултати.

Маратонът в Чикаго e тази неделя 08.10.2017 г.
През 2016 г. Абел Кируи и Флорънс Киплагат от NN Running Team донесоха двойна победа за Кения в Чикаго и 12 месеца по-късно се надяват на същата развръзка.

С победата си миналата година двукратният световен шампион Абел се завърна звездно след няколкото неуспешни предишни сезона и контузии.

Флорънс пък ще има възможността да напише нова страница в историята на Чикаго като първия атлет, който може да направи хеттрик от титли на Чикагския маратон. 30-годишната майка завърши втора на маратона през 2014 г., но след това спечели два поредни, през 2015 г. и 2016 г., като последния с време от 2:21:32.

Маратонът в Амстердам, 15.10.2017 г.
Тук погледите ще са насочени към холандеца Абди Нагай от NN Running Team. След като смени тренировъчната си база от Етиопия в Кения, той се надява да продължи възхода си от последните няколко сезона. През 2015 г. той постави личен рекорд на това трасе (2:10:24), през 2016 г. завърши 11-и на олимпиадата в Рио, а по-рано тази годината, в Ротердам, подобри собственото си време на 2:09:34. Основната му цел в Амстердам ще бъде да стане вторият холандец, изтичал цял маратон под 2:09:00

Маратонът в Ню Йорк, 05.11.2017 г.
С нетърпение очакваме да видим как ще се представи NN Running Team и на последния от класическите цели маратони в града, който никога не спи. Гирме Гербресласи, победителят от миналогодишното издание, който стана първият еритриец, печелил го някога, ще се опита да повтори невероятния си успех. Но няма да му е лесно, тъй като в битката за златото ще бъде придружен от Джефри Камворор, световен шампион по крос и световния номер едно в половината дистанция на маратоните. 24-годишният кениец определено се справя добре и на по-дългите разстояния, защото през 2015 г. завърши втори на маратона в Ню Йорк.

NN Zevenheuvelenloop (NN Seven Hills) в Холандия, 19.11.2017 г.
Този маратон е определян от мнозина като най-престижното 15-километрово състезание в света. Изгряващата звезда на NN Running Team Джошуа Чептегей освен, че ще се бори за първото място, ще се опита да подобри и световния рекорд. Предвид страхотното си миналогодишно време от 42:08, няма да е изненада за никого, ако Чептегей слезе под рекорда на 15 км. от 41:13.

След впечатляващ сезон, в който взе среброто на 10 000 м. на Световно първенство в Лондон, на NN Seven Hills, Джошуа Чептегей ще се опита да стане първия атлет, спечелил три поредни титли след Тони Диркс (1989-91).

Следете NN Running Team в Twitter, Facebook, Instagram, или Youtube, за да сте в течение с всички предстоящи събития.

Share.

НАПИШИ КОМЕНТАР