NN Running Team атакува маратона в Берлин тази неделя!

0

Какво е NN Running Team?

60 лекоатлети, 13 нации, 1 отбор.

Виж повече тук: https://www.youtube.com/watch?v=ETIYC4p4lFk

NN Running Team e първият професионален отбор по бягане в света събира на едно място най-добрите бегачи на дълги разстояния от различни държави.  Чрез създаването на отбора NN се стреми да допринесе за  прогреса в бягането, да увеличи удоволствието от този спорт и да подобри представянето на отделните участници в него (от елит до аматьори). NN прави това като стимулира иновативни решения, активно споделяне на знания, опит и вдъхновение.

В първия професионален отбор по бягане в света участват атлети като Елиуд Кипчоге – световен рекордьор и олимпийски шампион, Кенениса Бекеле – победител в чикагския маратон от 2016 г., Флорънс Киплагат и холандската спортистка Абди Нагай. Това са само някои от имената на атлетическия елит, който е част от отбора, спонсориран от NN Group.

NN Running Team дебютира за първи път като отбор на NN маратона в Ротердам на 9 април 2017 г. Няколко десетки са медалите, спечелени до момента от NN Runing Team. Отборът по бягане на NN ще вземе участие в 150 състезания по целия свят, с цел да наложи по-професионален и по-иновативен поглед върху тази спортна дисциплина.

През този сезон предстои атлетите от отбора на NN да се включат в 5 големи бегачески събития – Маратонът в Берлин на 24 септември, в който ще вземат участие Елиуд Кипчоге от Кения и Кенениса Бекеле от Етиопия, маратонът в Чикаго на 8 октомври с участието на Флорънс Киплагат, маратонът в Амстердам на 15 октомври, в който ще се включи Абди Нагай, маратонът в Ню Йорк на 5 ноември, в който за първото място ще се състезава Гирме Гербресласи и маратонът „Севън Хилс“ в Холандия, в който ще участва изгряващата звезда на NN Running Team, Джошуа Чептегей.

Топ новината към днешна дата – Елуид Кипчоге от NN Running Team е готов за своето следващо голямо предизвикателство – подобряването на световния рекорд на маратона в Берлин на 24 септември – вижте повече тук:( https://www.youtube.com/watch?v=2L-wtwoCQQI )

Очаквайте още интересни новини от NN Running Team в следващите материали от рубриката NN Running Team.

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР