11 ноем. бягаме с кауза „Променяме диабета“

0

Бягаме с кауза: “Променяме диабета“ се превърна в традиция за 5kmrun. За трета поредна година, на 11 ноември, 10:00 ч. ще бягаме, за да обърнем внимание на обществото за необходимостта от информираност по отношение на диабета: какви са рисковите фактори за диабет тим 2 и какво можем да направим, за да намалим своя риск !

В последните две години, успяваме да регистрираме рекорден брой участници на това специално бягане и сме сигурни, че и тази година няма да е по различно и ще покажем общата ни съпричастност към диабета, като социално значимо заболяване.

Инициативата е под патронажа на Посланика на Дания, Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, който е на поста след оттеглянето на Негово превъзходителство, Кристиан Кьонигсфелдт, който бе незаменим приятел на 5 km run. Благодарим на Г-н Якобсен, за подкрепата и партньорството на Бягане с кауза: „Променяме диабета“ и му пожелаваме успешен  старт.

Бягането е в партньорство с bTV Media Group и с подкрепата на Ново Нордиск.

Да показваме съпричастност и подкрепа към различни социални каузи е чест за голямото семейство на 5kmrun, а хубавото настроение, което ни съпътства на всяко бягане е наша запазена марка!

Ще бъдат инсталирани шатри, където ще можете анонимно и безплатно да изследвате стойностите на кръвната си захар и да получите консултация от специалист относно захарния диабет.

480 000 човека в България живеят с диабет!
200 000 българи са засегнати, но не знаят и не се лекуват! Липсата на физическа активност води до 1/4 от случаите с диабет. Борейки се с рисковите фактори (наднормено тегло и затлъстяване, контрол на липидите в кръвта и кръвното налягане, тютюнопушенето)  могат да се предотвратят 90% от случаите на захарен диабет тип 2!

Поканата за бягането с кауза „променяме диабета“ вече e отправена! Нека и този ноември бъдем част от Световния ден за борба с диабета! Нека поставим нов рекорд по информираност!
Очакваме ви! 🙂

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР