СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 28.10.2017

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този бюлетин отправяме нашата официална покана за бягане с кауза “променяме диабета“ – тази година в Южен Парк – София, после новата ни статия от блог сайта и завършваме с интервюто „5камаран на седмицата“, този път на два езика, вижте:

С есенните багри на Люлин планина, в емблематичната местност „Бонсови поляни“, ви каним на предпоследното ни XL състезание за 2017 година.  
 
Изцяло ново, и тази година трасето на „Бонсови поляни“, ще бъде подготвено от КСО „ВАЛДИ“, начело с Теодор Тодоров – треньор на националния отбор по ориентиране за юноши и девойки до 18 години.

Отново в три дистанции за различни потребности и физически възможности, тракът на трасето от тук:

И така, ако ви се искат много изкачвания, спускания и равни участъци, съчетани с пейзажи и панорама в топли есенни цветове – ударна доза, то това трейл състезание на Бонсови поляни е само за вас!

Всичко за това състезаниетук:
Награден фондтук:
Директна регистрациятук:

*Не забравяйте: участвайки на XLkmrun, вие помагате 5kmrun да го има всяка събота в София, Варна, Бургас и Пловдив, благодарности:)

Бягаме с кауза: “Променяме диабета“ се превърна в традиция за 5kmrun. За трета поредна година, на 11 ноември, 10:00 ч. ще бягаме, за да обърнем внимание на обществото за необходимостта от информираност по отношение на диабета: какви са рисковите фактори за диабет тим 2 и какво можем да направим, за да намалим своя риск !

В последните две години, успяваме да регистрираме рекорден брой участници на това специално бягане и сме сигурни, че и тази година няма да е по различно и ще покажем общата ни съпричастност към диабета, като социално значимо заболяване.

Инициативата е под патронажа на Посланика на Дания, Негово превъзходителство Сьорен Якобсен, който е на поста след оттеглянето на Негово превъзходителство, Кристиан Кьонигсфелдт, който бе незаменим приятел на 5 km run. Благодарим на Г-н Якобсен, за подкрепата и партньорството на Бягане с кауза: „Променяме диабета“ и му пожелаваме успешен  старт.

Бягането е в партньорство с bTV Media Group и с подкрепата на Ново Нордиск.

Да показваме съпричастност и подкрепа към различни социални каузи е чест за голямото семейство на 5kmrun, а хубавото настроение, което ни съпътства на всяко бягане е наша запазена марка!

Всичко за това бягане, от тук:

„5km Blind Run“ заедно с Федерация „Спорт за хора със зрителни увреждания“

На 18 ноември 2017 г. в Южен парк, ще проведем 5км бягане, на което ще покажем, че на 5kmrun има условия за участие и на хора с различни увреждания. В този ден, на това специално бягане, ще се включат активно спортуващи хора със зрителни увреждания.

Нашата кауза е, че хората със зрителни увреждания също имат нужда и право да спортуват, а целта е да се популяризират адаптираните и специализирани спортове за незрящите хора.

Повече инфо за това бягане, тук:

Кафетерията на Costa Coffee: Южен Парк, София, с адрес бул. „Витоша” № 202, Парк Резидънс, вече е мястото на 5kmrun за срещи, контакти и общуване след всеки съботен крос в Южен парк.

ВСЯКА събота, кафетерията на Costa Coffee „Южен Парк“, ще ни приветства с 15% отстъпка за напитки, осигурена специално за нас – участниците на 5kmrun!

Какви са правилата за покупката на напитки с предвидена отстъпканаучи тук :

Urgent Run – 5 км и Beer Mile – 4 х 400 м х 400 мл
На 18 ноември (събота), Морска градина Бургас от 10:00 ч. по повод 19 ноември, който е „Световен ден на тоалетната“, ви каним на две отделни бягания, организирани в едно събитие!
Какво ще се случва на бургаска териториявижте тук:

Предстоящо, важно и накратко:

Преди бягане: да ядеш или да не ядеш?

С наближаването на световния ден на тоалетните (да, и такова нещо има – виж по-горе „Urgen Run“, тази година се пада на 19 ноември), ще разгледаме едни, да ги наречем… кафяви теми. Първата от които е свързана с вечния въпрос: да се храним ли преди тренировка?

Вижте цялата статия на физиотерапевта Калин Стоянов от неговата рубрика „Яж и тичай“ на блог сайта info-5kmrun.bg


За тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Всяка последна събота от месеца: 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.


„5камаран на седмицата“:

Име: Изабел Симоне

Възраст: 43 г.

Професия/ работа: Мениджър по качество в Мелексис България

Брой участия: 45 (Бягане 44/ Доброволец 1)

Представи се, кажи нещо за себе си? Французойка съм, родена в Гренобъл преди известен брой години 😉 Омъжена за Никола, който е бегач, имаме 2 прекрасни дъщери (Леа на 14год и Клое на 11 год). Преместихме се в София преди 9 години поради дадената ни бизнес възможност, след като вече бяхме работили 8 години в Белгия. Обичам да карам ски и да обикалям планини, и всичко това мога много лесно да правя тук, в България…

Колко й е лесно на Изабел в България и още неща за нея на два езика, вжте в цялото й интервю ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов

Latest posts by Георги Станоилов (see all)

Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР