СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 28.09.2017

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В днешният бюлетин първо ще ви информираме за извършената промяна на дейността на 5kmrun в правен аспект, след това новини от маратона в Берлин, после новата статия от инфо блога и накрая завършваме с „5камаран на седмицата“:

5kmrun вече е СНЦ в обществена полза.

Считано от 19 септ. 2017 г., дейността на Сдружение с нестопанска цел „5 КМ ПАРК БГ“ или с други думи 5kmrun, се преобразува от частна в обществена полза по Закона на юридическите лица с нестопанска цел.

От тук насетне ще има налице обществен контрол над дейността на организацията, както и публични финансови отчети. От друга страна, сдружението ще може да се финансира освен със собствени средства от учредителите, така също и чрез проекти, финансирани от правителството или други неправителствени организации.

Целите на сдружението вписани в решението са: „Подпомагане и популяризиране на организирано 5 километрово бягане в градска среда“.

ВНИМАНИЕ!

Всички отбори от четирите наши града, които запишат участие в таз съботните отборни (29 септ.), ще участват в томбола за разпределение на три награди: една 100 % и две 50% дискаунт от такса участие на отбор на „VIVACOM XL Щафета 4 х 3 х 2.5“! Печелившите ще обявим в понеделник 2 октомври.

„VIVACOM XL Щафета 4 х 3 х 2.5“

Уникален, динамичен и забавен, този формат щафета, ще ви остави без капка дъх от възбуда и вълнение. Супер енергично от самото начало до край, отборното състезание, ще донесе много настроение и ентусиазъм, емоция на мах!

Кога: 08.10.2017 г. от 10:00 ч.
Къде: Парк Дворец Врана
Как: Отбори от по 4 души с минимум един участник от противоположния пол
Трасе и дистанция: една обиколка от 2,5 км по най-живописната централна алея на парка (50/50 асфалт и почвен път)
Какво: Предаване на щафетна палка (4 души х 3 обиколки х 2,5 км), както следва: три пълни щафетни кръга за 4-те поста или с други думи – Първи пост след една обиколка от 2,5 км предава на Втори, после Трети и Четвърти. Четвърти пост предава отново на Първи за втора обиколка, Първи на Втори пост за втора и така общо три предавания (кръга), до финал на Четвърти пост и неговата трета обиколка.

В крайна сметка, всеки участник ще избяга 7,5 км (3 пъти по 2,5 км), но с пауза между трите му бягания, до изреждане на неговите съотборници или общата дистанция на отбора е 30 км!

Класиране: по място и общо време на отбора, както и по точки
Регистрация за Щафетататук на сайта на 5kmrun, червеният бутон в тази секция
Регистрация на нов Отбор: от личния профил на всеки участник с бутон „Отбор“
Стартови номера: всеки отбор ще получи комплект стартови номера + щафетна палка. Сетът ще бъде наличен за получаване съботните бягания в Южен парк на 7 октомври, както и по изключение в деня на бягането един час преди старта!
Сформиране на Отбор в деня на бягането: от 8:45 до 9:45 ч. ще се формират случайни отбори на място преди старта по ред на пристигане на участниците.
Такса участие: 80 лв. за отбор
Награди за отборите: от 1-во до 3-то място + томбола предназначена за награди на няколко отбора. Наградите ще бъдат осигурени от VIVACOM. Очаквайте конкретните предвидени награди в билзките бюлетини.
Подкрепителен пункт: традиционно за XL състезанията ще разчитаме на Минерална вода Банкя, Cappy, HARMONICA и Stone Bread.

ЗАПИШИ ОТБОРА, СЕГА:

Всички снимки от 2017:
Всички снимки от 2016:

Кафетерията на Costa Coffee: Южен Парк, София, с адрес бул. „Витоша” № 202, Парк Резидънс, вече е мястото на 5kmrun за срещи, контакти и общуване след всеки съботен крос в Южен парк.

ВСЯКА събота, кафетерията на Costa Coffee „Южен Парк“, ще ни приветства с 15% отстъпка за напитки, осигурена специално за нас – участниците на 5kmrun!

Какви са правилата за покупката на напитки с предвидена отстъпка, научи тук :

Предстоящо, важно и накратко:

NN Running Team с победа на маратона в Берлин

Елиуд Кипчоге от NN Running Team триумфира на маратона в немската столица с впечатляващото време от 2:03:32. Кенийският бегач Елиуд Кипчоге победи етиопеца Гуйе Адола в състезание, което много специалисти определиха като „маратона на века“.

Въпреки лошите климатични условия…

Научете как се разви първото от 5-те големи бегачески събития за сезона – маратонът в Берлин.
Автор: Наталия Ценова

Упражнения за по-добра стойка в домашни условия

„Дълго бягане, схванат врат, болки в рамото, колко от тези неща ви звучат познато?

Закон при бегачите на дълги разстояния е да са слаби и леки, без излишна баластра – по-голяма скорост за повече време.И докато професионалистите често успяват да намерят баланса и да поддържат „някаква“ мускулатура на горната част, то при нас аматьорите не е така. Все по-често контактувам с бягащи хора, които не могат да направят едно набиране, в комбинация с това се оказва, че повечето работят и на бюро, пред компютър. Резултатът е превит кифотичен гръб, който не само не изглежда „ок“, но и води до понижаване на резултатите, а често и до контузии, като се започне от врата, през рамото, кръста, бедрата, та чак до глезените…“

Вижте цялата статия на физиотерапевта Калин Стоянов от неговата рубрика „Аз бягам без травми“ на блог сайта info-5kmrun.bg

За тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Всяка последна събота от месеца: 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.


„5камаран на седмицата“:

Име: Върба Донева, Пловдив

Възраст: 66 г.

Професия/ работа: пенсионер

Брой бягания: 166

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Върба Донева от Пловдив и съм една щастлива и горда майка, баба, а вече и прабаба, заобиколена от много деца и внуци...

Скромна и харизматична, Баба Върба се е превърнала в икона за пловдивския 5kmrun, вижте какво сподея тя в своето интервю ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР