СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 21.09.2017

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В този бюлетин ще ви дадем отчет на работата ни по ъпдейта, после ще ви разкажем за NN Running Team, новата статия от инфо блога и за финал – интервюто „5камаран на седмицата“, прочетете и ще знаете… 🙂

Новият дизайн на сайта на 5kmrun вече е изработен. Сега остава последният етап от работата по цялостното обновление, където образно казано ще „вържем“ новата визия към софтуера.

Наред с визията, извършихме и множество оптимизации, създадохме също нови статистики и категории, които за първи път ще функционират на сайта. В аванс ви предоставяме една от тях, наречена „калкулатор за сравнение“, където с въвеждане на ID на желан от вас участник, калкулатора ще сравнява вашите и неговите основни показатели от съботните бягания:

„VIVACOM XL Щафета 4 х 3 х 2.5“

Уникален, динамичен и забавен, този формат щафета, ще ви остави без капка дъх от възбуда и вълнение. Супер енергично от самото начало до край, отборното състезание, ще донесе много настроение и ентусиазъм, емоция на мах!

Кога: 08.10.2017 г. от 10:00 ч.
Къде: Парк Дворец Врана
Как: Отбори от по 4 души с минимум един участник от противоположния пол
Трасе и дистанция: една обиколка от 2,5 км по най-живописната централна алея на парка (50/50 асфалт и почвен път)
Какво: Предаване на щафетна палка (4 души х 3 обиколки х 2,5 км), както следва: три пълни щафетни кръга за 4-те поста или с други думи – Първи пост след една обиколка от 2,5 км предава на Втори, после Трети и Четвърти. Четвърти пост предава отново на Първи за втора обиколка, Първи на Втори пост за втора и така общо три предавания (кръга), до финал на Четвърти пост и неговата трета обиколка.

В крайна сметка, всеки участник ще избяга 7,5 км (3 пъти по 2,5 км), но с пауза между трите му бягания, до изреждане на неговите съотборници или общата дистанция на отбора е 30 км!

Класиране: по място и общо време на отбора, както и по точки
Регистрация за Щафетататук на сайта на 5kmrun, червеният бутон в тази секция
Регистрация на нов Отбор: от личния профил на всеки участник с бутон „Отбор“
Стартови номера: всеки отбор ще получи комплект стартови номера + щафетна палка. Сетът ще бъде наличен за получаване съботните бягания в Южен парк на 7 октомври, както и по изключение в деня на бягането един час преди старта!
Сформиране на Отбор в деня на бягането: от 8:45 до 9:45 ч. ще се формират случайни отбори на място преди старта по ред на пристигане на участниците.
Такса участие: 80 лв. за отбор
Награди за отборите: от 1-во до 3-то място + томбола предназначена за награди на няколко отбора. Наградите ще бъдат осигурени от VIVACOM. Очаквайте конкретните предвидени награди в билзките бюлетини.
Подкрепителен пункт: традиционно за XL състезанията ще разчитаме на Минерална вода Банкя, Cappy, HARMONICA и Stone Bread.

ЗАПИШИ ОТБОРА, СЕГА:

Всички снимки от 2017:
Всички снимки от 2016:

Кафетерията на Costa Coffee: Южен Парк, София, с адрес бул. „Витоша” № 202, Парк Резидънс, вече е мястото на 5kmrun за срещи, контакти и общуване след всеки съботен крос в Южен парк.

ВСЯКА събота, кафетерията на Costa Coffee „Южен Парк“, ще ни приветства с 15% отстъпка за напитки, осигурена специално за нас – участниците на 5kmrun!

Какви са правилата за покупката на напитки с предвидена отстъпканаучи тук :

Предстоящо, важно и накратко:

NN Running Team е първият професионален отбор по бягане в света.

Освен любителите на бягането, в началото на годината NN стартира програма за подкрепа и на професионални топ лекоатлети. В поредица от статии (а защо не и рубрика?), отблизо ще ви запознаваме и предоставяме интересни факти и информация относно тренировките, състезанията и живота на топ атлетите от звездния отбор на NN:

NN Running Team атакува маратона в Берлин тази неделя!

Какво е NN Running Team?

60 лекоатлети, 13 нации, 1 отбор.

NN Running Team e първият професионален отбор по бягане в света –събира на едно място най-добрите бегачи на дълги разстояния от различни държави.  Чрез създаването на отбора NN се стреми да допринесе за прогреса в бягането, да увеличи удоволствието от този спорт и да подобри представянето на отделните участници в него (от елит до аматьори). NN прави това като стимулира иновативни решения, активно споделяне на знания, опит и вдъхновение.

Вижте цялата статия за участието на Дрийм тима на NN в Берлин:

Мускулен корсет

„Лежа, чета си автобиографията на Юсейн Болт и брато, какво ми прави впечатление, освен, че използва думата „брато“ доста често, Юсейн говори за упражнения в зала. Упражнения за засилване на горната част на тялото, за да постигне по-добри резултати на пистата. И говори за тези упражнения доста преди да стигне момента с диагностицирането на сколиозата му, след който започва да набляга още повече на упражнения за засилване на мускулния корсет (така наричахме в НСА групата мускули известна в интернеДите като “Core Muscles”)“ 

Вижте цялата статия на физиотерапевта Калин Стоянов от неговата рубрика „Аз бягам без травми“ на блог сайта info-5kmrun.bg

За тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Всяка последна събота от месеца: 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.


„5камаран на седмицата“:

ИмеРадослав Михайлов, София

Възраст: 37 г.

Професия/ работа: експерт предпечатна подготовка и текстообработка във фирма за преводи

Брой участия: 61 (бягане 59/ доброволец 2)

Представи се, кажи нещо за себе си? Здравейте, казвам се Радослав, от София. Обичам спорта. За съжаление за момента нямам много свободно време. Обичам да тичам, да ходя на йога, да карам колело, да ходя на фитнес, да пътувам. Наслаждавам се на …

На какво се наслаждава Радо и още неща за него, вижте в цялото му интервю ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР