СЕДМИЧЕН БЮЛЕТИН 14.09.2017

0

Здравейте,
Това е Вашата седмична порция информация, новини и интересни факти за и около нашето си бягане.

В днешният бюлетин обявяваме датите на семейните бягания по градове, заедно с важно съобщение, после новата статия от инфо блога и завършваме с „5камаран на седмицата“, вижте:

„VIVACOM XL Щафета 4 х 3 х 2.5“

Уникален, динамичен и забавен, този формат щафета, ще ви остави без капка дъх от възбуда и вълнение. Супер енергично от самото начало до край, отборното състезание, ще донесе много настроение и ентусиазъм, емоция на мах!

Кога: 08.10.2017 г. от 10:00 ч.
Къде: Парк Дворец Врана
Как: Отбори от по 4 души с минимум един участник от противоположния пол
Трасе и дистанция: една обиколка от 2,5 км по най-живописната централна алея на парка (50/50 асфалт и почвен път)
Какво: Предаване на щафетна палка (4 души х 3 обиколки х 2,5 км), както следва: три пълни щафетни кръга за 4-те поста или с други думи – Първи пост след една обиколка от 2,5 км предава на Втори, после Трети и Четвърти. Четвърти пост предава отново на Първи за втора обиколка, Първи на Втори пост за втора и така общо три предавания (кръга), до финал на Четвърти пост и неговата трета обиколка.

В крайна сметка, всеки участник ще избяга 7,5 км (3 пъти по 2,5 км), но с пауза между трите му бягания, до изреждане на неговите съотборници или общата дистанция на отбора е 30 км!

Класиране: по място и общо време на отбора, както и по точки
Регистрация за Щафетататук на сайта на 5kmrun, червеният бутон в тази секция
Регистрация на нов Отбор: от личния профил на всеки участник с бутон „Отбор“
Стартови номера: всеки отбор ще получи комплект стартови номера + щафетна палка. Сетът ще бъде наличен за получаване съботните бягания в Южен парк на 7 октомври, както и по изключение в деня на бягането един час преди старта!
Сформиране на Отбор в деня на бягането: от 8:45 до 9:45 ч. ще се формират случайни отбори на място преди старта по ред на пристигане на участниците.
Такса участие: 80 лв. за отбор
Награди за отборите: от 1-во до 3-то място + томбола предназначена за награди на няколко отбора. Наградите ще бъдат осигурени от VIVACOM. Очаквайте конкретните предвидени награди в билзките бюлетини.
Подкрепителен пункт: традиционно за XL състезанията ще разчитаме на Минерална вода Банкя, Cappy, HARMONICA и Stone Bread.

ЗАПИШИ ОТБОРА, СЕГА:

Всички снимки от 2017:
Всички снимки от 2016:

NN Family Run 2017 г.
Заедно с NN ви каним на есенното издание NN Family Run в четирите наши града, на което ще пробягаме редовни ни 5 км в компанията на най-близките нам хора.

Както всяка година, идеята ни е с това бягане, да обединим семейството, като поканим възможно повече негови членове да бягат заедно. Опитът показва, че когато хората си организират общо за семейството бягане, това наистина спомага за сплотяване, общуване и повече близост между тях.

НАГРАДИ
На тези бягания всички, които се включат семейно (поне двама в семейство), ще участват в томбола за разпределението на 10 семейни туристически ваучери за уикенд почивка в България!

За абсолютно всички участници са предвидени оранжеви елечета и все пак ще бъдем признателни на онези от вас, които пристигнат със собствените си елечета, получени от нашите предишни NN семейни бягания, за което предварително благодарим:)

Внимание, две много важни неща!

1/ Първоначално обявеното Нощно бягане за Гребна база Пловдив за 30 септември се премества на 21 октомври от 20:00 ч., а сутринта на 30 септ. е NN Family Run за гр. Пловдив!

2/ Семейните бягания за всички градове, ще бъдат с начален час 10:00 ч.! Това ще рече, че тази година ще преминем към зимно часово време (старт 10:00 ч.) за всеки град по етапно от датата на неговото NN Family Run и оставаме с този час до пролетта на 2018!

Ето и конкретните дати по градове, очакваме ви всички семейно:

Кафетерията на Costa Coffee: Южен Парк, София, с адрес бул. „Витоша” № 202, Парк Резидънс, вече е мястото на 5kmrun за срещи, контакти и общуване след всеки съботен крос в Южен парк.

ВСЯКА събота, кафетерията на Costa Coffee „Южен Парк“, ще ни приветства с 15% отстъпка за напитки, осигурена специално за нас – участниците на 5kmrun!

Какви са правилата за покупката на напитки с предвидена отстъпканаучи тук :

Предстоящо, важно и накратко:
  • 16 септ. 20:30 ч.: Южен парк: “Sport Box Night Run 2017
  • 23 септ. 20:30 ч.: Варна: “Sport Box Night Run 2017
  • 30 септ. 20:30 ч.: Бургас: “Sport Box Night Run 2017” в едно с „VIVACOM Отборно“.
  • 30 септ. 9:00 ч.: София, Варна и Бургас Индивидуално и VIVACOM Отборно бягане;
  • 30 септ. 10:00 ч.: Пловдив Гребна база: NN Family Run в едно с „VIVACOM Отборно“.
  • 30 септ. 10:00 ч.: София, Южен парк: NN Kids Run
  • 07 окт. 10:00 ч.: Бургас, NN Family Run
  • 14 окт. 10:00 ч.: Варна, NN Family Run
  • 21 окт. 20:00 ч.: Пловдив, Гребна база: “Sport Box Night Run 2017”
  • 21 окт. 10:00 ч.: Южен парк, NN Family Run

Nordic Hamstring Curl (NHC) – упражнение за бедра.

Защо е толкова ефикасно?

NHC е ефикасно поради простата причина, че за разлика от повечето упражнения, включващи задната група мускули на крака, тук движението е ексцентрично, тоест движението се изпълнява в режим на удължаване на мускула, вместо на неговото скъсяване, което е чудесно за подобряване на силата и координацията на мускулното действие. 

Вижте цялата статия на физиотерапевта Калин Стоянов от неговата рубрика „Аз бягам без травми“ на блог сайта info-5kmrun.bg

Amway ще подкрепи таз съботното Sport Box Night Run!

Какво?           

Amway ще подкрепи предстоящия Sport box Night Run. Една от водещите компании за потребителски стоки в света ще се включи в нощното бягане в израз на идеята да помага на хората да водят по-добър живот. На събитието те ще представят най-новата си линия продукти XS Sports Nutrition, разработена за нуждите на активно спортуващите и тези със забързан начин на живот. Тя включва спортни напитки, протеин на прах, протеинови блокчета и минерали, които помагат на активните хора да се заредят с енергия, да се освежат и да се възстановят след тренировка.

Как?            

На място участниците ще могат да тестват две от напитките – XS напитка за преди тренировка с лимонов вкус, както и освежаващата XS електролитна напитка с вкус на портокал и лимон. След края на тичането трима късметлии ще могат да си спечелят пълен комплект XS Sports Nutrition. Освен това част от дистрибуторите на Amway в България ще се включат в самото състезание, за да покажат, че  здравословният начин на живот не може да съществува само на приказки – трябва и да се практикува.

*Повече информация за продуктите от линията XS Sports Nutrition може да намерите на този адрес:

За тези, които искат да ни подкрепят, можете да го сторите по няколко начина:

1/ Покупка от нашият Фен магазин с логото на 5kmrun или
2/ Като се запишете за участие на някой от следващите ни XLkmrun състезания, както и
3/ Може да дарите скромна сума чрез Дарителският ни бутон Donate, вграден във футъра на всяка страница на сайта www.5kmrun.bg

Списък на Дарителите тук.

Как да дарите и повече инфо тук, (виж последният въпрос на колоната)!

Искаме специално да Благодарим на всички, които ни подкрепиха по някои от тези изброени начини и предварително на тези, които възнамеряват да го сторят!

Всяка последна събота от месеца: 2 км бягане за деца от 4 до 14 г. в Южен парк. Доведете ги на тяхното си бягане.


ИмеМирослава Антонова, София

Възраст: 47 г.

Професия/ работа: Nielsen България

Брой бягания: 44

Представи се, кажи нещо за себе си? Имам две страхотни момчета,  на 13 и 5 години. Съпругът ми обича бягането и ме окуражи да се включа в 5kmrun преди 4 години. Започнахме да бягаме заедно, когато …

„Когато“ какво…, ще разберете от цялото интервю на Мира ТУК:

Георги Станоилов

Георги Станоилов

Администратор at info-5kmrun.bg
Жоро е основател на 5kmrun.bg.
Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)
Георги Станоилов
Share.

About Author

Жоро е основател на 5kmrun.bg. Смята, че страстта към спорта трябва да се поощрява и споделя... Това е и причината всяка събота да е там - на старта:)

НАПИШИ КОМЕНТАР