Отбор на месеца: Boom

0

Име: Boom
Дом парк
:
Морска градина (Бургас)
Капитан: Драгомир Дрaгнев
Брой участия:
13 на 5kmrun

Как ви хрумна идеята за името на отбора?

Всъщност името произлиза от две съвсем различни неща – BOOM като сензация (каквато и сме J J ) и при създаването на отбора нашумялата песен на Фики.

2

Разкажи нещо за отбора? 

Ами първо, познаваме се, защото почти всички сме от един клас. Отборът бе създаден през 2015 година. Бяхме три момчета: Радо, Калин и аз. През тази година ни беше много трудно да намерим момиче и затова направихме само 2 бягания. Стефко дойде инцидентно, защото Радо имаше ангажимент и трябваше някой да го замести и Стефко беше единственият ни по-близък познат и го поканихме. В началото на 2016 година Калин спря да бяга и на негово място извикахме Илия и така сформирахме мъжката част на отбора. Моята най-добра приятелка Деси започна да бяга редовно през януари и така решихме да участва и отборът се получи много добре. На бягането по двойки Деси покани съученичката ни Габи, която направи още няколко бягания с нас, и тогава решихме, че тя ще е шестият ни човек и оттогава сме си ние шестимата. А сега да се представим:

Радо е винаги усмихнат и когато дойде да бяга, винаги ни зарежда с позитивна енергия. Освен добър бегач, той е и добър фотограф. Радо е човекът, който ми показа 5kmrun и на когото съм благодарен за това.

Стефко е човекът, който не пропуска бягане и винаги бяга сериозно.  Той е първият ни, но не и последен, легионер. Стефко се занимава с футбол. Той е не само мой съперник, но и мой съотборник и приятел.

Илия е душата на компанията. Когато се съберем, винаги ни развеселява. С него се познавам от много време. Заедно с него и Деси сме във волейболния отбор на училището ни.

Деси е единият ни талисман. Тя не пропуска отборно. Деси освен с бягане се занимава с много спортове като плуване, баскетбол, тенис и волейбол. Тя е момиче, на което може да се разчита, когато има задача, защото когато трябва, тя се раздава докрай.

Габи е другият ни талисман. Тя е като Радо – винаги лъчезарна. Габи е много добра в тениса. Въпреки че бяга от скоро, човек не трябва да я подценява!

Аз, Драго, съм човекът, който ги обединява. Освен с бягане се занимавам и с други спортове. Не винаги бягам бързо, но когато го правя бъдете сигурни че ще дам 200% от себе си J. Винаги помагам на своите съотборници в трудни моменти и ги окуражавам. Смело напред!

Искам да добавя, че мога да разчитам на всички и че всички тази година отбелязаха голям напредък и искам да им благодаря, че се присъединиха към отбора ни.

4

Какво ви харесва в отборното бягане?

Отборното бягане е забавно и е много по-мотивиращо да бягаш с хора, които ти създават добро настроение. То също така те кара да даваш 120% от себе си, защото искаш да издигнеш отбора по-напред.

Какво друго бихте искали да се случва на отборното бягане?

Ще бъде много хубаво, ако например всеки отбор получава жилетки или нещо друго, с което да се отличава от другите отбори. Също така да има поне едно отборно бягане, на което отборите трябва задължително да финишират заедно, точно като бягането по двойки. Много искаме да има също и щафетно бягане в Бургас ще бъде много интересно. 🙂 Имаме само един проблем и това са точките за възраст, защото ние сме най-младият отбор и получаваме много малко точки – това ни пречи да се борим с другите отбори, защото се получава разлика от около 100 точки само заради възрастта.

1

Какво прави отборът извън 5kmrun?

Всеки от нас извън отбора се занимава с други спортове освен бягането: някои от нас играят в отборите на училището по баскетбол и волейбол, други тренират футбол плуване, лека атлетика и тенис, но всички бягаме, за да се забавляваме и да  подобряваме както себе си, така и отбора. Освен това гледаме да прекарваме време заедно, даже се събрахме заедно за интервюто и атмосферата стана още по-приятна.

Коя е най-смешната или забавна случка, свързана с отбора?

В края на aприл Илия имаше рожден ден и останалите от отбора решихме да му направим изненада точно като финишира и за да сме всички заедно на финала, момичетата го поканиха да бягат заедно, но той много настоятелно избра да бяга сам (джентълмен J ) и така за малко да се провали изненадата.

Друга забавна случка имахме на събитието на 5kmrun „Color run”. Всички се пръскахме с бои и беше много забавно, особено когато аз разбих цял пакет с червена боя в лицето на Деси J.

3

Сега един отборен съвет: Никога не се отказвайте и давайте максимума от себе си, но разумно. За бързото бягане – тренировки, за приятното – усмивки! J

Капитан Драгомир, благодарим за това интервю и продължавайте в същия дух!

Росица Белева

Росица Белева

Редактор at Running Academy
Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".
Росица Белева

Latest posts by Росица Белева (see all)

Share.

About Author

Роси е последовател на 5kmrun & Running Academy от 2014 година: "Спортът ме научи да се обичам. Иначе казано: не съм аз, когато не тичам".

НАПИШИ КОМЕНТАР